RĂMAS BUN VAMA VECHE, BINE AI VENIT VAMA VECHE

Plaja pustie, nisipul încă rece de la pașii iernii, valurile gălăgioase creează o sonată a primăverii și un covrig blănos și creț adulmecă poveștile de iubire și pline de promisiune aduse de vântul de miazănoapte. Vorbim de Vama Veche, un fost sătuc de pescari, acum un tărâm al constrastelor care colecționează redundant momente de toate felurile.

Abundență, adăpost, energie, căldură, frumusețe, apropiere, intimitate, respect, libertate, continuitate, autenticitate, familiaritate, acceptare, egalitate, deschidere, aventură, descoperire, inspirație, pasiune, spontaneitate, echilibru, armonie, tovărășie – acest almanah al nevoilor și valorilor umane universale, trăiește și astăzi pe plaja din Vama Veche.

Ne gândim cu nostalgie la vremurile prăfuite când doar cântecele la chitară în jurul focului de tabără, corturile răspândite pe toată plaja și băutura cumpărată de la singurul chioșc din Vamă și împărțită cu oameni dragi și necunoscuți, făceau rețeta unei veri cu adevărat memorabile.

Vorbim de seri în mod special, de serile de rock, folk sau cele mai recente de drum’n’bass și techno, serile când după prea mulți cozonaci ochii îți oglindeau un alt peisaj și îți creionau libertatea amețitoare de a explora noi orizonturi, serile cu multe inimi frânte sau zâmbete îndrăgostite, strigăte și șoapte, serile care vorbeau despre povestea ta pentru că există acest loc doar pentru tine, doar ca să poți crea din el lumea așa cum o vezi tu.

Rămas bun Vama Veche, bine ai venit Vama Veche. Totul se schimbă, noi ne schimbăm în mod constant, prin urmare, tot ce este în jurul nostru se schimbă mereu și mereu, din ce în ce mai repede. Adaptabilitatea se recompensează cu fericire. Conștienți sau nu, viața noastră se modelează după ideile, trendurile și tehnologiile din prezent. Însă nimic nu s-a pierdut, nimic nu s-a stricat și totul s-a schimbat. Asta nu înseamnă că nu putem profita din plin de aceste schimbări și să facem din nou din acest loc acel sanctuar boem, aparte, unde visele și visurile se împletesc și libertatea se agață de fiecare notă muzicală auzită în valurile neuitatelor nopți albe și fierbinți.

Nimeni nu este perfect, așa cum măsura în care oferim și primim dragoste e greu de evaluat și uneori imposibil de măsurat. Vama Veche surprinde mii de inimi care cântăresc diferit sentimentele consumate într-o dragoste de-o seară, de-o vară sau de-o viață, dar care își doresc să lupte împreună pentru spiritul de prietenie, libertate și nonconformist al acestui loc unic în România.

Și astăzi plajele din Vama Veche respiră aceeași atmosferă relaxată, plină de euforism și accente bahice. Aici te simți în siguranță, te simți acasă.

E gălăgie, dar e mai liniște decât în tăcere. O liniște cântată de Marea Neagră, pentru fiecare dintre noi. Aici am visat prima oară ce gust are libertatea și fericirea. Vibrația e aceeași. Ne așteaptă pe aceeași stradă să creăm noi povești presărate cu magia răsăritului şi farmecul valurilor turcoaz. Vama Veche e acel loc care indiferent de circumstanțe, schimbări, construcții, rămâne de fiecare dată în suflet ancorată.

De la Canapele cu muzica bună ce se aude de pe Principală și Papa la Șoni, unde ars de soare aștepți pofticios mâncarea delicioasă de la ceaun, la Stuf cu răsăritul surprins pe același playlist ce dăinuie în Vamă de prea mulți ani, la Yuva, Amphora, Expirat și UnBar, locurile care deschid acum drumul spre o altă veșnică iubire: dragostea față de muzica bună.

Odată ajuns în Vama Veche și după prima baie în mare, te lași capturat din nou de Principală și cozile sale lungi ca scrisorile de dragoste din armată, la sandwichurile cu omletă și clătitele delicioase și muzica veselă cântată, fredonată, dansată. Te surprinzi cum adulmeci tandru această atmosferă și cuprinzi din ochi și cu toată energia ta spiritul de acolo: zgomotos, eclectic, aparte ca stolul de flamingo din Delta Dunării.

Aici este a ta veșnică și nemuritoare Vama Veche.

Și aici găsești și I LOVE VAMA VECHE, un concept creat pentru tine, pentru comunitatea din Vama Veche. Ce își dorește I LOVE VAMA VECHE? Să creeze un loc pentru toată lumea, un loc care cântă în continuare despre libertate, un loc care să ofere același exemplu de libertate. Pentru că în Vama Veche nu există granițe, bariere și reguli, iar sufletele ce o străbat se contopesc într-o singură comunitate sănătoasă și corectă, unde fiecare voce e auzită, apreciată, iubită și niciodată judecată.